Behoefte aan anti-oxidanten

VERHOGTE BEHOEFTE VOOR ANTIOXIDANTE
Tabaksrook leidt tot verhoogde niveaus van vrije radicalen - kankerverwekkende stoffen - in het lichaam en een overeenkomstige behoefte aan beschermende antioxidanten die ze kunnen neutraliseren. De belangrijkste antioxidant vitaminen zijn vitamine C en vitamine E (die het best werkt in combinatie met het minerale selenium). Fytochemicaliën zoals bioflavonoïden en carotenoïden (bijv. Bèta-caroteen) zijn ook rijk aan antioxidanten.
HOE VERMOGEN JE ANTIOXIDIDE INTAKE
Gebruik de volgende suggesties is een gids voor minimale dieetvereisten.
- Eet 3-5 dagelijkse porties van diepgroen, donkerrood, oranje van gele groenten.
- Eet 3-5 dagelijkse porties van rode, gele, oranje of groene vruchten.
- Wissel van koffie naar thee, ideaal groene thee.
- Neem elke dag 2 theelepel tarwegermolie (rijk aan vitamine E) en 6 Braziliaanse noten (selenium).
[Opmerking: een portie is ongeveer 1 medium fruit, of 1/2 kop gehakt]
SPECIAAL BEHOEFTE VOOR VERHOGTE VITAMINE C
Een sigaret wordt geschat om het lichaam van 25 mg vitamine C te beroven. Aldus hebben alle rokers een grotere behoefte aan deze antioxidantrijke vitamine, om de minimumniveaus te handhaven. In de praktijk kan deze behoefte alleen worden voldaan door aanvullingen te nemen. Als algemene gids stel ik voor dat u 1 gram vitamine C-supplementen per dag neemt. Kies een "timed release" merk dat minimaal 100mg bioflavonoïden bevat.
BESTE DIERENBRONNEN VAN VITAMINE C
Vruchten, zoals: zwarte bessen, papaya, guava, cantaloupe, elderbessen, kiwi fruit, mango, sinaasappelen, aardbeien.
Vruchtensappen, zoals: Cranberry, Grapefruit, Citroen, Sinaasappel.
Groenten, zoals: Paprika, Groene Paprika, Broccoli, Spruitjes, Bloemkool, Kale, Tomaten.
BESCHERMENDE CAROTENOIDEN
Carotenoïden zijn pigmenten gevonden in planten. Alle carotenoïden zijn antioxidanten, het meest voorkomende voorbeeld is bèta-caroteen. Het wordt gevonden in groene planten (bijvoorbeeld spinazie), evenals oranje en gele planten, zoals wortelen, zoete aardappel en meloenen. Klinische proeven wijzen erop dat bij consumptie in voedingsmiddelen - niet supplementen - betacaroteen bepaalde precancerous symptomen vermindert.
[Waarschuwing: bèta-caroteen supplementen verhogen het risico op ziekte (bijvoorbeeld longkanker) om redenen die nog onduidelijk zijn. Dus uw inname van beta-caroteen zijn uitsluitend afkomstig uit de voeding.]
HOE je inname van carotenoïden VERHOGEN
Gebruik de volgende suggesties zijn slechts een indicatie minimum dieetwensen.
Eet 4 dagelijkse porties van diepe groen, geel of rood fruit, inclusief: wortelen, mais, pompoen, spinazie, zoete aardappel.
Eet 4oz tomaten per dag, hetzij in saus of gehakt.
Eet 3 dagelijkse porties van gekleurde vruchten, zoals: meloen, sinaasappels, aardbeien, mango, kersen.
PROTECTIVE brassica
Volgens onderzoek naar voren, sigaret rokers die meer brassicas eten hebben minder incidentie van kanker (bijv. Borst-, colorectale, long-, pancreas-, prostaat- en maag). Aangezien al deze vormen van kanker worden geïnitieerd door vrije radicalen, volgt daaruit dat Brassica kan helpen om andere problemen geïnitieerd door vrije radicalen schade en versneld door roken, zoals te voorkomen: staar, emfyseem, astma en ouderdomsvlekken.
Brassica's zijn onder meer: ​​broccoli, spruitjes, kool (alle soorten), bloemkool, tuinkers, mierikswortel, boerenkool, koolrabi, mosterd, radijs, koolraap, raap, waterkers.
Knoflook en uien
Knoflook is een goede bron van unieke antioxidanten en bevat anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen. De anti-tumor eigenschappen zijn goed gedocumenteerd. Uien, lid van dezelfde familie plantaardige, soortgelijke eigenschappen hebben voor knoflook.
MEER DIETARY TIPS voor rokers
Verminder de totale hoeveelheid vet in uw dieet. Op hetzelfde moment, het minimaliseren van uw inname van verzadigd vet en transvetzuren. Eet regelmatig porties van omega-3-rijke vette vis (bijv. Zalm, makreel, sardines).
Eet gezond koolhydraten. Vermijd geraffineerde witte bloem koolhydraten, kies dan alleen volle granen zoals haver, bruine rijst, volkoren pasta. Bovendien kiest voedsel rijk aan oplosbare vezels (bijv. Appels, haverzemelen).
Eet gezond vetarme eiwit zoals vis, mager kip / kalkoen, of ei-blanken. Omvatten kleine hoeveelheden mager rood vlees in uw dieet, samen met regelmatige porties van sojaproducten (bv. Sojabonen) en andere plantaardige eiwitten.
Verminder natrium in uw dagelijkse voeding. Controleer voedseletiketten en kies zoutarm of natrium-vrij voedsel. Vermijd ook het toevoegen van zout bij het koken of eating.As een diëtist, de drie meest voorkomende vragen die rokers vragen over voeding en roken, zijn: (1) Kan een dieet te compenseren voor schade aan de gezondheid veroorzaakt door roken? (2) Wat moet ik eten als ik rook? (3) Als ik stop, wat voor soort dieet is het beste om gewichtstoename te voorkomen?
1) KAN EEN DIEET COMPENSATIE VOOR HET ROKEN?
waarvan vele zijn kankerverwekkend - Geen dieet of het eten van plan, maakt niet uit hoe voedzaam, kan de schade aan de gezondheid als gevolg van de meer dan 850 chemische stoffen in tabaksrook te neutraliseren. Gemiddeld, als u rookt 20 sigaretten per dag, verdubbelen u uw risico op een hartaanval en zijn vijf keer meer kans op een beroerte dan een niet-roker te lijden. Op 40 sigaretten per dag, je bent vijf keer meer kans om te lijden aan plotselinge hartdood. Roken is ook de belangrijkste oorzaak van longkanker.
Dus voordat we zelfs beginnen om het juiste type van voeding voor rokers te onderzoeken, mijn dwingende advies is: stoppen met roken vandaag!
2) Wat moet ik eten als ik rook?
Voor iedereen die rookt, dagelijkse voeding voeding is van cruciaal belang. De schade Gereedom cardiovasculaire en respiratoire functies van het lichaam vereist een constante behoefte aan extra voedingsstoffen. Zelfs als u rookt 5 sigaretten per dag, heb je voedingsbehoeften toegenomen als gevolg van uw verhoogd risico op hoge bloeddruk, atherosclerose, emfyseem en tal van kankers. Zoals gezegd, zal een gezond dieet niet voorkomen dat deze aandoeningen, maar zij kan de ontwikkeling vertragen.
Toegenomen behoefte aan ANTIOXYDANTIA
Tabaksrook leidt tot verhoogde niveaus van vrije radicalen - kankerverwekkende stoffen - in het lichaam en een overeenkomstige behoefte aan beschermende antioxidanten die ze kunnen neutraliseren. De belangrijkste antioxidant vitaminen zijn vitamine C en vitamine E (welke het beste werkt in combinatie met het mineraal selenium). Fytochemicaliën zoals bioflavonoïden en carotenoïden (bijv. Bèta-caroteen) zijn ook rijk aan antioxidanten.
Hoe te om Uw ANTIOXIDANT INTAKE
Gebruik de volgende suggesties zijn slechts een indicatie minimum dieetwensen.
- Eet 3-5 dagelijkse porties van diepe groen, donker rood, oranje of gele groenten.
- Eet 3-5 dagelijkse porties van rood, geel, oranje of groene vruchten.
- Schakel van koffie tot thee, idealiter groene thee.
- Elke dag neemt 2 theelepels tarwekiemolie (rijk aan vitamine E) en 6 paranoten (selenium).
[Opmerking: een portie is ongeveer 1 middelgrote vrucht of 1/2 kop gehakte]
SPECIAL behoefte aan meer vitamine C
Een sigaret schatting te beroven het lichaam van 25 mg vitamine C. Dus alle rokers hebben een sterk verhoogde behoefte aan dit antioxidantrijke vitamine eenvoudigweg minimum te handhaven. In de praktijk kan deze behoefte alleen worden voldaan door het nemen van supplementen. Als een algemene richtlijn, stel ik u 1 gram vitamine C-supplementen per dag te nemen. Kies een "time-release" merk dat een minimum van 100 mg bioflavonoïden bevat.
BEST voedingsbronnen van vitamine C
Vruchten, zoals: zwarte bessen, papaya, guave, meloen, vlierbessen, kiwi's, mango, sinaasappelen, aardbeien.
Vruchtensappen, zoals: cranberry, grapefruit, citroen, sinaasappel.
Groenten, zoals: rode paprika's, groene paprika's, broccoli, spruitjes, bloemkool, boerenkool, tomaten.
PROTECTIVE CAROTENOIDEN
Carotenoïden zijn pigmenten in planten. Alle carotenoïden zijn antioxidanten, de meest voorkomende voorbeeld hiervan is beta-caroteen. Het wordt gevonden in groene planten (bijv. Spinazie), evenals oranje en geel planten, zoals wortelen, zoete aardappelen en meloenen. Klinische studies tonen aan dat wanneer het wordt gebruikt in voedingsmiddelen - geen supplementen - bètacaroteen vermindert bepaalde voorstadia symptomen.
[Let op: om redenen die nog onduidelijk zijn, beta-caroteen supplementen eigenlijk verhogen het risico van de ziekte (bijvoorbeeld longkanker.). Dus uw inname van beta-caroteen zijn uitsluitend afkomstig uit de voeding.]
HOE je inname van carotenoïden VERHOGEN
Gebruik de volgende suggesties zijn slechts een indicatie minimum dieetwensen.
Eet 4 dagelijkse porties van diepe groen, geel of rood fruit, inclusief: wortelen, mais, pompoen, spinazie, zoete aardappel.
Eet 4oz tomaten per dag, hetzij in saus of gehakt.
Eet 3 dagelijkse porties van gekleurde vruchten, zoals: meloen, sinaasappels, aardbeien, mango, kersen.
PROTECTIVE brassica
Volgens onderzoek naar voren, sigaret rokers die meer brassicas eten hebben minder incidentie van kanker (bijv. Borst-, colorectale, long-, pancreas-, prostaat- en maag). Aangezien al deze vormen van kanker worden geïnitieerd door vrije radicalen, volgt daaruit dat Brassica kan helpen om andere problemen geïnitieerd door vrije radicalen schade en versneld door roken, zoals te voorkomen: staar, emfyseem, astma en ouderdomsvlekken.
Brassica's zijn onder meer: ​​broccoli, spruitjes, kool (alle soorten), bloemkool, tuinkers, mierikswortel, boerenkool, koolrabi, mosterd, radijs, koolraap, raap, waterkers.
Knoflook en uien
Knoflook is een goede bron van unieke antioxidanten en bevat anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen. De anti-tumor eigenschappen zijn goed gedocumenteerd. Uien, lid van dezelfde familie plantaardige, soortgelijke eigenschappen hebben voor knoflook.