VERHOGTE
BEHOEFTE VOOR ANTIOXIDANTE
Tabaksrook
leidt tot verhoogde niveaus van vrije radicalen - kankerverwekkende stoffen -
in het lichaam en een overeenkomstige behoefte aan beschermende antioxidanten
die ze kunnen neutraliseren. De belangrijkste antioxidant vitaminen zijn
vitamine C en vitamine E (die het best werkt in combinatie met het minerale
selenium). Fytochemicaliën zoals bioflavonoïden en carotenoïden (bijv.
Bèta-caroteen) zijn ook rijk aan antioxidanten.
HOE VERMOGEN
JE ANTIOXIDIDE INTAKE
Gebruik de
volgende suggesties is een gids voor minimale dieetvereisten.
- Eet 3-5
dagelijkse porties van diepgroen, donkerrood, oranje van gele groenten.
- Eet 3-5
dagelijkse porties van rode, gele, oranje of groene vruchten.
- Wissel van
koffie naar thee, ideaal groene thee.
- Neem elke
dag 2 theelepel tarwegermolie (rijk aan vitamine E) en 6 Braziliaanse noten
(selenium).
[Opmerking:
een portie is ongeveer 1 medium fruit, of 1/2 kop gehakt]
SPECIAAL
BEHOEFTE VOOR VERHOGTE VITAMINE C
Een sigaret
wordt geschat om het lichaam van 25 mg vitamine C te beroven. Aldus hebben alle
rokers een grotere behoefte aan deze antioxidantrijke vitamine, om de
minimumniveaus te handhaven. In de praktijk kan deze behoefte alleen worden
voldaan door aanvullingen te nemen. Als algemene gids stel ik voor dat u 1 gram
vitamine C-supplementen per dag neemt. Kies een "timed release" merk
dat minimaal 100mg bioflavonoïden bevat.
BESTE
DIERENBRONNEN VAN VITAMINE C
Vruchten,
zoals: zwarte bessen, papaya, guava, cantaloupe, elderbessen, kiwi fruit,
mango, sinaasappelen, aardbeien.
Vruchtensappen,
zoals: Cranberry, Grapefruit, Citroen, Sinaasappel.
Groenten,
zoals: Paprika, Groene Paprika, Broccoli, Spruitjes, Bloemkool, Kale, Tomaten.
BESCHERMENDE
CAROTENOIDEN
Carotenoïden
zijn pigmenten gevonden in planten. Alle carotenoïden zijn antioxidanten, het
meest voorkomende voorbeeld is bèta-caroteen. Het wordt gevonden in groene
planten (bijvoorbeeld spinazie), evenals oranje en gele planten, zoals
wortelen, zoete aardappel en meloenen. Klinische proeven wijzen erop dat bij
consumptie in voedingsmiddelen - niet supplementen - betacaroteen bepaalde
precancerous symptomen vermindert.
[Waarschuwing:
bèta-caroteen supplementen verhogen het risico op ziekte (bijvoorbeeld longkanker)
om redenen die nog onduidelijk zijn. Dus uw inname van beta-caroteen zijn
uitsluitend afkomstig uit de voeding.]
HOE je
inname van carotenoïden VERHOGEN
Gebruik de
volgende suggesties zijn slechts een indicatie minimum dieetwensen.
Eet 4 dagelijkse
porties van diepe groen, geel of rood fruit, inclusief: wortelen, mais,
pompoen, spinazie, zoete aardappel.
Eet 4oz
tomaten per dag, hetzij in saus of gehakt.
Eet 3
dagelijkse porties van gekleurde vruchten, zoals: meloen, sinaasappels,
aardbeien, mango, kersen.
PROTECTIVE
brassica
Volgens
onderzoek naar voren, sigaret rokers die meer brassicas eten hebben minder
incidentie van kanker (bijv. Borst-, colorectale, long-, pancreas-, prostaat-
en maag). Aangezien al deze vormen van kanker worden geïnitieerd door vrije
radicalen, volgt daaruit dat Brassica kan helpen om andere problemen
geïnitieerd door vrije radicalen schade en versneld door roken, zoals te
voorkomen: staar, emfyseem, astma en ouderdomsvlekken.
Brassica's
zijn onder meer: broccoli, spruitjes, kool (alle soorten), bloemkool,
tuinkers, mierikswortel, boerenkool, koolrabi, mosterd, radijs, koolraap, raap,
waterkers.
Knoflook en
uien
Knoflook is
een goede bron van unieke antioxidanten en bevat anti-bacteriële en anti-virale
eigenschappen. De anti-tumor eigenschappen zijn goed gedocumenteerd. Uien, lid
van dezelfde familie plantaardige, soortgelijke eigenschappen hebben voor
knoflook.
MEER DIETARY
TIPS voor rokers
Verminder de
totale hoeveelheid vet in uw dieet. Op hetzelfde moment, het minimaliseren van
uw inname van verzadigd vet en transvetzuren. Eet regelmatig porties van
omega-3-rijke vette vis (bijv. Zalm, makreel, sardines).
Eet gezond
koolhydraten. Vermijd geraffineerde witte bloem koolhydraten, kies dan alleen
volle granen zoals haver, bruine rijst, volkoren pasta. Bovendien kiest voedsel
rijk aan oplosbare vezels (bijv. Appels, haverzemelen).
Eet gezond
vetarme eiwit zoals vis, mager kip / kalkoen, of ei-blanken. Omvatten kleine
hoeveelheden mager rood vlees in uw dieet, samen met regelmatige porties van
sojaproducten (bv. Sojabonen) en andere plantaardige eiwitten.
Verminder
natrium in uw dagelijkse voeding. Controleer voedseletiketten en kies zoutarm
of natrium-vrij voedsel. Vermijd ook het toevoegen van zout bij het koken of
eating.As een diëtist, de drie meest voorkomende vragen die rokers vragen over
voeding en roken, zijn: (1) Kan een dieet te compenseren voor schade aan de
gezondheid veroorzaakt door roken? (2) Wat moet ik eten als ik rook? (3) Als ik
stop, wat voor soort dieet is het beste om gewichtstoename te voorkomen?
1) KAN EEN
DIEET COMPENSATIE VOOR HET ROKEN?
waarvan vele
zijn kankerverwekkend - Geen dieet of het eten van plan, maakt niet uit hoe
voedzaam, kan de schade aan de gezondheid als gevolg van de meer dan 850
chemische stoffen in tabaksrook te neutraliseren. Gemiddeld, als u rookt 20
sigaretten per dag, verdubbelen u uw risico op een hartaanval en zijn vijf keer
meer kans op een beroerte dan een niet-roker te lijden. Op 40 sigaretten per
dag, je bent vijf keer meer kans om te lijden aan plotselinge hartdood. Roken
is ook de belangrijkste oorzaak van longkanker.
Dus voordat
we zelfs beginnen om het juiste type van voeding voor rokers te onderzoeken,
mijn dwingende advies is: stoppen met roken vandaag!
2) Wat moet
ik eten als ik rook?
Voor
iedereen die rookt, dagelijkse voeding voeding is van cruciaal belang. De
schade Gereedom cardiovasculaire en respiratoire functies van het lichaam
vereist een constante behoefte aan extra voedingsstoffen. Zelfs als u rookt 5
sigaretten per dag, heb je voedingsbehoeften toegenomen als gevolg van uw
verhoogd risico op hoge bloeddruk, atherosclerose, emfyseem en tal van kankers.
Zoals gezegd, zal een gezond dieet niet voorkomen dat deze aandoeningen, maar
zij kan de ontwikkeling vertragen.
Toegenomen
behoefte aan ANTIOXYDANTIA
Tabaksrook
leidt tot verhoogde niveaus van vrije radicalen - kankerverwekkende stoffen -
in het lichaam en een overeenkomstige behoefte aan beschermende antioxidanten
die ze kunnen neutraliseren. De belangrijkste antioxidant vitaminen zijn
vitamine C en vitamine E (welke het beste werkt in combinatie met het mineraal
selenium). Fytochemicaliën zoals bioflavonoïden en carotenoïden (bijv.
Bèta-caroteen) zijn ook rijk aan antioxidanten.
Hoe te om Uw
ANTIOXIDANT INTAKE
Gebruik de
volgende suggesties zijn slechts een indicatie minimum dieetwensen.
- Eet 3-5
dagelijkse porties van diepe groen, donker rood, oranje of gele groenten.
- Eet 3-5
dagelijkse porties van rood, geel, oranje of groene vruchten.
- Schakel
van koffie tot thee, idealiter groene thee.
- Elke dag
neemt 2 theelepels tarwekiemolie (rijk aan vitamine E) en 6 paranoten
(selenium).
[Opmerking:
een portie is ongeveer 1 middelgrote vrucht of 1/2 kop gehakte]
SPECIAL
behoefte aan meer vitamine C
Een sigaret
schatting te beroven het lichaam van 25 mg vitamine C. Dus alle rokers hebben
een sterk verhoogde behoefte aan dit antioxidantrijke vitamine eenvoudigweg
minimum te handhaven. In de praktijk kan deze behoefte alleen worden voldaan
door het nemen van supplementen. Als een algemene richtlijn, stel ik u 1 gram
vitamine C-supplementen per dag te nemen. Kies een "time-release"
merk dat een minimum van 100 mg bioflavonoïden bevat.
BEST
voedingsbronnen van vitamine C
Vruchten,
zoals: zwarte bessen, papaya, guave, meloen, vlierbessen, kiwi's, mango,
sinaasappelen, aardbeien.
Vruchtensappen,
zoals: cranberry, grapefruit, citroen, sinaasappel.
Groenten,
zoals: rode paprika's, groene paprika's, broccoli, spruitjes, bloemkool, boerenkool,
tomaten.
PROTECTIVE
CAROTENOIDEN
Carotenoïden
zijn pigmenten in planten. Alle carotenoïden zijn antioxidanten, de meest
voorkomende voorbeeld hiervan is beta-caroteen. Het wordt gevonden in groene
planten (bijv. Spinazie), evenals oranje en geel planten, zoals wortelen, zoete
aardappelen en meloenen. Klinische studies tonen aan dat wanneer het wordt
gebruikt in voedingsmiddelen - geen supplementen - bètacaroteen vermindert
bepaalde voorstadia symptomen.
[Let op: om
redenen die nog onduidelijk zijn, beta-caroteen supplementen eigenlijk verhogen
het risico van de ziekte (bijvoorbeeld longkanker.). Dus uw inname van
beta-caroteen zijn uitsluitend afkomstig uit de voeding.]
HOE je
inname van carotenoïden VERHOGEN
Gebruik de
volgende suggesties zijn slechts een indicatie minimum dieetwensen.
Eet 4
dagelijkse porties van diepe groen, geel of rood fruit, inclusief: wortelen,
mais, pompoen, spinazie, zoete aardappel.
Eet 4oz
tomaten per dag, hetzij in saus of gehakt.
Eet 3
dagelijkse porties van gekleurde vruchten, zoals: meloen, sinaasappels,
aardbeien, mango, kersen.
PROTECTIVE
brassica
Volgens
onderzoek naar voren, sigaret rokers die meer brassicas eten hebben minder
incidentie van kanker (bijv. Borst-, colorectale, long-, pancreas-, prostaat-
en maag). Aangezien al deze vormen van kanker worden geïnitieerd door vrije
radicalen, volgt daaruit dat Brassica kan helpen om andere problemen
geïnitieerd door vrije radicalen schade en versneld door roken, zoals te voorkomen:
staar, emfyseem, astma en ouderdomsvlekken.
Brassica's
zijn onder meer: broccoli, spruitjes, kool (alle soorten), bloemkool,
tuinkers, mierikswortel, boerenkool, koolrabi, mosterd, radijs, koolraap, raap,
waterkers.
Knoflook en
uien
Knoflook is
een goede bron van unieke antioxidanten en bevat anti-bacteriële en anti-virale
eigenschappen. De anti-tumor eigenschappen zijn goed gedocumenteerd. Uien, lid
van dezelfde familie plantaardige, soortgelijke eigenschappen hebben voor
knoflook.